ВАЖНО

Местни избори 2019 - на 27 октомври

Изображение
Местните избори за общински съветници и кмет ще бъдат проведени на 27 октомври 2019 година.

Мотиви за издигане кандидатурата на Валери Симеонов

МОТИВИ
ЗА ИЗДИГАНЕ НА КАНДИДАТУРАТА НА ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ
ЗА ЧЛЕН НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ
ОТ РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ  И ВОДАЧ НА КАНДИДАТСКАТА ЛИСТА

1.Защита на националната сигурност
Благодарение на активните и последователни действия на  Валери Симеонов беше изградена оградата по границата ни с Република Турция, която е и външна граница на Европейския съюз, с което се пресече нелегалната миграция и трафика на хора, за което свидетелстват, както данните на МВР, така и оценките на партньорите ни от ЕС.

2. Защита на националните интереси 
Валери Симеонов остро се противопостави срещу ратифицирането на Истанбулската конвенция, която съдържа противоконституционни положения противоречащи и на българските семейни ценности и традиции. Симеонов се обяви категорично и срещу приемането на глобалния пакт за миграцията на ООН, като впоследствие такова беше и решението на  правителството.

3. Активна дейност за подпомагане на българския бизнес
С действията си Валери Симеонов доказа, че застава зад интересите на българските предприемачи.
Благодарение на инициираните от него през 2017г. промени в нормативната уредба за получаване на визи за България в рамките на 7 дни от наши сънародници от Молдова и Украйна беше подпомогнат хотелиерския и ресторантьорски бранш по Черноморието и беше спасен летния туристически сезон.
Последователно Симеонов отстоява политика за развитие на зимния туризъм в страната като в тази връзка предприе редица стъпки за осигуряване на възможност за изграждане на втори лифт в Банско и ремонтиране на съществуващите съоръжения на Витоша.
Валери Симеонов реагираше при всеки опит за налагане на монопол и за ограничаване на конкуренцията като по този начин защити съществуването на малкия и среден бизнес в различни браншове – малките дестилерии на спиртни напитки, малките и средни търговци на горива, доставчиците в програмата на правителството „Училищен плод и мляко“ и др. 
   
4. Защита на законността и правовия ред
Единствено Симеонов се противопостави на приемането на поправките в Закона за приватизация и следприватизационен контрол, които предвиждаха преуреждане на поети задължения по приватизационни сделки, с което се спестяваше на купувачи на приватизирани предприятия заплащането на дължими неустойки по приватизационните договори – сделката за БМФ приватизацията на Булгартабак, приватизацията на киноцентъра Бояна и др. Благодарение на навременната му реакция се стигна до налагане на вето от Президента, което беше подкрепено с безпрецедентно мнозинство от народните представители и промените бяха отхвърлени.
Действията на Симеонов при конфликта с роми в Асеновград показаха работещ модел за налагане на законност и ред, който може да бъде приложен и другаде, а именно:   
- засилено полицейско присъствие;
- спешни следствени действия спрямо лицата, участващи в противозаконни прояви;
- констатиране и премахване на незаконните постройки;
- изграждане на полицейски участък на територията на циганската махала.
Последователно и неотклонно Симеонов отстоява спазването на Закона за устройство на територията и на Закона за защита от вредното въздействие на шума в околната среда както по Черноморието, така и в останалите части на страната.
   
5. Политика в интерес на възрастните хора
Валери Симеонов отстоява политика за увеличаване на минималните пенсиите за осигурителен стаж и възраст и преизчисляване на останалите пенсии. По негово настояване минималната пенсия беше увеличена за първи път още в началото на мандата от 160 на 200 лв. Симеонов предприе сериозна ревизия на нормативната уредба даваща възможност за получаване на фалшиви инвалидни пенсии, които ощетяват държавата и обществото.

6. Недопускане увеличаване на цената на тока
Благодарение на дейността на Валери Симеонов като председател на Комисията за състоянието на енергетиката и направените с негово участие законодателни промени за четири години цената на тока се е увеличила само с 5%. Преди това цената на тока се увеличаваше с минимум 10% всяка година.

7. Активна дейност за защита на българските малцинства в чужбина
Валери Симеонов провежда активна политика за защита на интересите и подпомагане на българското малцинство в Украйна, Унгария, Западните покрайнини.